Marketing truc lamp-fabrikanten

Marketing truc lamp-fabrikanten


Wist u dat grote bouwmarkten en andere soortgelijke leveranciers, LED-lampen van een gerenommeerd A merk verkopen voor circa 20-25 euro per stuk!? Een dure aangelegenheid wanneer u bijvoorbeeld een mooie lamp hebt gekocht waar 3-5 van deze fittingen in moeten. Ik wil u een korte toelichting geven op de slimme en doordachte marketingstrategie van dit soort fabrikanten. Het resell kanaal bij o.a. bouwmarkten en dergelijke hebben het product met een super mooie verpakking (sausje) voor u samengesteld. Maar wist u bijvoorbeeld dat precies dezelfde lampen, bij een lokale lampenspecialist vaak tot 50% goedkoper worden aangeboden (zonder saus)? 

Hieronder een praktijkvoorbeeld:
Recentelijk heb ik samen met mijn vriendin een woning aangekocht uit 2010. Een aankoopwoning wil je natuurlijk graag voorzien van mooie lampen met uitstraling. We hebben voor beneden een mooie staander gekocht met 3 fittingen en nog één zwevende stalen lamp met 5 fittingen. Dit alleen al kosten ons 8 fittingen van verschillende formaten voor deze twee lampen. Dergelijke lampaanbieders verkopen deze fittingen er vaak bij voor de hoofdprijs. Zo denkt u goede deal te hebben op de lamp, maar dan komt er nog eens een fors bedrag overheen voor de benodigde fittingen.  Toen bracht mijn vriendin een bezoek aan een grote bouwmarkt. Hier kosten de 7W LED-lampen een schandalige €22,95 p/s. Zij als niet wetende consument dacht hier enkele euro’s te kunnen besparen. De leverancier van de staande lamp kon de fittingen immers leveren voor een nog hogere prijs! Evengoed, een totale investering van bijna €200,-

Gouden tip:


Bezoek een lokale lampenwinkel/specialist, eentje die veelal aan bedrijven verkoopt. Wat gebeurt daar namelijk? Deze winkels hebben exact dezelfde LED-lampen beschikbaar, echter in een (iets) minder fraaie verpakking voor het B2B-kanaal. (Business to Business) Voor een achttal fittingen van exact hetzelfde A merk was ik hier slechts een kleine €65- kwijt. Tel uit je winst!

Op de hoogte blijven van meer van dit soort tips en trucs?  

Volg ons op Facebook

Geef een reactie